Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnie w całym domu. Ciekawa alternatywa do podobnych dań.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9015
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 203
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9015
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 203
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Boczek pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozłożyć, podzielić na 4 części , na każdej ułożyć 4 plasterki boczku.
Doprawione plastry fileta posmarować pesto i ułożyć na boczku.
Na wierzch znów 4 plasterki boczku, zwinąć na połowę, zlepić boki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut do dobrego zrumienienia ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.