Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oliwkowe pizzerinki"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Z ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółty ser i ser solankowy pokrój w drobną kostkę. Czarne i zielone oliwki osącz, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w paski.
Na kawałkach ciasta ułóż sery, oliwki i paprykę. Posyp ziołami prowansalskimi. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz około 15 minut.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie