Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet biszkoptowy z pieczarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem.
Ubij żółtka, dodaj białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie zmieszaj z mąką i siekanym szczypiorem.
Rozpuść resztę masła, wylej na dno formy do zapiekania. Do formy przelej jajka, na wierzch wyłóż pieczarki.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC. Zapiekaj na złoto, udekoruj listkami natki.Źródło: Twoje Imperium