Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 399
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 399
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać żółtka i mleko. Delikatnie, najlepiej szpatułką wymieszać z mąką kokosową. Masę wylać na rozgrzany oleje na patelni. Przykryć. Jak placek zwiąże, to odwrócić na drugą stronę. Gotowy wyłożyć na talerz. Czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej połączyć z twarożkiem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Omlet posmarować twarożkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Złożyć na pół, posypać resztą migdałów i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady - Zamiast mąki kokosowej można dodać wiórki kokosowe.