Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z awokado, pomidorami i grzybami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Składniki
Rozgrzej olej na średniej patelni. Dołóż pieczarki pokrojone w kostkę, pomidory i smaż 3-5 minut. Zdejmij z patelni, dopraw tymiankiem, dodaj pokrojone w kostkę awokado.
Wymieszaj jajka z mlekiem i musztardą.
Wylej połowę jajecznej masy na lekko rozgrzaną patelnię. Smaż omlet na średnim ogniu z dwóch stron.
Nałóż na połowę gotowego omletu część warzyw ze startym serem. Przykryj nadzienie drugą częścią omletu, by się zapiekł.
Smaż na małym ogniu przez 1-2 minuty, aż nadzienie się podgrzeje. Wyłóż omlet na talerz i serwuj od razu. Powtórz tę czynność z drugą częścią ciasta.
Puszystość na medal
Aby omlet był bardziej puszysty, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z mlekiem osobno. Po czym delikatnie połącz .Źródło: Olivia