Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z cebulką i pomidorami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 280
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 280
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Roztrzep żółtka. Ubij białka, dodaj żółtka, śmietanę, sól i pieprz. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dorzuć pokrojonego w kostkę pomidora.
Ser pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i pomidora, smaż chwilkę. Farsz dodaj do przygotowanej masy, wymieszaj. Rozgrzej masło, wlej omlet, rozprowadź na patelni. Smaż kilka minut.
Gdy omlet zetnie się od spodu, przechyl go z patelnią. Rzadka część spłynie pod spód. Gdy ta również się zetnie, przewróć omlet.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień