Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z grzybami, brokułami i chilli"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 154
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 154
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Rozgrzej patelnię. Wymieszaj widelcem jajka, 1/4 masy wylej na rozgrzaną patelnię.
Smaż około 2 minut, aż omlet prawie stężeje. Zsuń na talerz i usmaż w ten sposób 3 kolejne omlety.
Wlej olej na drugą patelnię lub wok, rozgrzej. Wrzuć pokrojoną w paski paprykę, różyczki brokułu, posiekaną dymkę.
Smaż 2 minuty. Dodaj rozgnieciony czosnek, grzyby (możesz je pokroić na ćwiartki), chilli (pamiętaj o usunięciu pestek!) i cukier. Smaż około minuty, żeby warzywa nie straciły chrupkości.
Dodaj sos ostrygowy i bulion, podgrzewaj całość jeszcze około minuty. Podziel warzywa na cztery części i na każdy omlet zsuń porcję. Na talerzu posyp uprażonymi orzechami nerkowca.
Czas przygotowania 25 minut, 4 porcje, 233 kcal/porcja, koszt 4 zł/porcja.Źródło: Olivia