Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z pomidorami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w ko- stkę. Pomidorki dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przekrój wszystkie na pół.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj pokrojoną kiełbasę, mieszając smaż na średnim ogniu 7-10 min. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj mleko, starty żółty ser, natkę pietruszki, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Na dnie rozłóż przesmażoną cebulę z kiełbasą oraz część pomidorków, zalej masą jajeczną.
Piecz w temp. 180°C 20-30 min, aż masa się zetnie. W połowie czasu pieczenia, gdy jajka lekko się zetną, na wierzchu rozłóż pozostałe pomidory.
40 minut. Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie