Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z rumianym jabłuszkiem "
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Sabina Pilut z Jasła
15 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 2,60 zł • Przepis na 1-2 porcje
Jabłko myję, obieram, kroję w cienkie półplasterki. Na patelni topię odrobinę masła, układam na niej pokrojone jabłko, posypuję cukrem, podsmażam i odwracam na drugą stronę. Odstawiam do przestudzenia.
Jajka wbijam do miseczki. Roztrzepuję i dodaję śmietanę. Delikatnie mieszając, wsypuję porcjami mąkę (ciasto powinno być gęste).
Na dużej patelni roztapiam resztę masła. Wlewam ciasto i układam na nim plasterki jabłka. Omlet smażę na złoty kolor na małym ogniu i odwracam go na drugą stronę.
Gotowy wykładam na talerz tak, aby po złożeniu na wierzchu były jabłka. Omlet oprószam cukrem pudrem (można też cynamonem).Źródło: Kobieta i życie