Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z serem camembert"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Ogórki odsączyć, pokroić w kostkę, koper posiekać.
Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, porcjami dosypywać przesianą mąkę, stopniowo dodawać po jednym żółtku. Z puszystego ciasta usmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie dwa złociste omlety (smażyć z obu stron).
Camembert pokroić w plastry. Na gorącym omlecie rozłożyć plasterki sera, posypać kostkami ogórków, złożyć na pół, posypać koperkiem. Złożone omlety przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Przed podaniem zapiekać przez ok. 3 minuty w piekarniku nagrzanym do 150°C.
Zamiast sera camembert możesz użyć innego sera z białą pleśnią albo w omlet zawinąć plaster sera żółtego.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium