Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalne tosty z burgerem"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1825
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1825
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji ok. 3,90 zł
Papryki, po usunięciu gniazd nasiennych, kroimy w paski, a ogórek w cienkie plasterki. Mango obieramy i kroimy na paski – przekładamy na sitko, aby ociekły z soku.
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa razem z żółtkami, przyprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy. Formujemy osiem burgerów wielkości kromki pieczywa tostowego. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 8–10 minut. Kotlety zdejmujemy z patelni na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Pieczywo tostowe opiekamy. Chrupiącą kromkę smarujemy sosem azjatyckim, układamy burger, mango, ogórki i paprykę, przykrywamy drugą kromką i znów układamy wszystkie . Przykrywamy trzecią kromką.
Tosty kroimy na trójkątne części. W każdą wbijamy długą bambusową szpadkę do szaszłyków, aby tosty się nie rozpadły.Źródło: Rewia