Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień, to czas, kiedy szukamy rozgrzewających potraw. Dlatego dzisiaj mam dla Was powiew Orientu :) Pyszne danie z kurczakiem i warzywami w mleczku kokosowym na pikantnie. Całość jest pysznie kremowa i dobrze przyprawiona. Zaopatrzcie się w składniki i zróbcie obiad, inny niż zwykle :) Ogromnym plusem tej potrawy jest fakt, że przygotowuje się ją w mniej niż 30 minut! :)
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Przyprawiamy posiekanym czosnkiem, sosem sojowym, ziołami tajskimi i płatkami chilli. Odstawiamy na 30 minut. Grzyby zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut, po czym kroimy w paseczki. Na oleju podsmażamy na rumiano kurczaka i odcedzamy go z tłuszczu. Przekładamy do miski. Cebulę, paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy.
W garnku na oleju smażymy cebulę, następnie dodajemy grzyby mun, paprykę, cukinię i kapustę. Całość podsmażamy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy mleczko kokosowe i kurczaka, całość przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem, ziołami tajskimi, trawą cytrynową i płatkami chilli. Zagotowujemy. Podajemy gorące z chińskim makaronem lub ryżem. Smacznego! :)