Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowe filety drobiowe z sosem z granatu"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 80
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 80
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Mięso myję i osuszam. Dzielę na 2 płaty. Każdy delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Na jeden talerz wbijam jajko, i roztrzepuję je. Na drugim mieszam orzechy, słonecznik i mąkę. Przyprawione filety maczam kolejno w jajku, a następnie w mieszaninie mąki i orzechów. Piersi smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.
Wino przelewam do garnka. Dodaję posiekaną cebulę, cukier oraz miód. Sos podgrzewam do zredukowania płynu o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy wyciskam sok (użyłam do tego drewnianej pałki), dodaję do sosu.
W 30 ml wody rozrabiam mąkę. Wlewam do sosu. Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Sosem polewam kotlety przed podaniem.
ok. 40 min
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>Źródło: Tina