Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne racuchy - z sosem słodko kwaśnym stanowią niesamowite połączenie smaków.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 367
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 121
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 110
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 653
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 367
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 121
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 110
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 653
Składniki
Patisony umyć, zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), delikatnie posolić i odstawić na min. Godzinę. Po godzinie odsączyć powstałą wodę. Jabłka zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
W misce wymieszać mikserem: mleko, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia. Dodać starte jabłko, patisona. Wymieszać. Dodać orzechy i ponownie wymieszać.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć racuchy po kilka minut z każdej strony aż się zarumienią i nie będą surowe w środku. Podawać z sosem słodko kwaśnym. Opcjonalnie można posypać ponownie orzechami mielonymi.