Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzeszki z ciecierzycy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Ciecierzycę zalej wodą, mocz przez noc. Odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj do miękkości ok. 50 minut. Odcedź. Wrzuć do miski, oprósz solą, papryką, chili i kuminem (niekoniecznie).
Ciecierzycę wysyp na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, zapiekaj ok. 15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie