Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzeźwiające naleśniki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 128
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 128
Składniki
na ciasto wymieszaj i odstaw na 20 minut. 2. Rozgrzaną patelnię zwilż olejem i usmaż naleśniki.
W rondelku skarmelizuj cukier, następnie dodaj masło i sok pomarańczowy. Stale mieszając, roztop wszystko, tak, aby powstała gładka polewa. Wtedy dodaj pokrojone owoce z kompotu, zalej całość wódką i podpal.
Poczekaj, aż ogień zgaśnie. Wtedy napełnij naleśniki ciepłym nadzieniem.
Rozłóż je na talerze, udekoruj gałkami lodów i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV