Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka warzywna z kurczakiem, na spodzie z mieszanki kaszy, okraszona ostrym sosem z serka topionego. Łatwy, sycący i przy okazji mało kaloryczny obiad :) 1 porcja dostarcza: 440 kcal, 23g białka, 40g węglowodanów, 15g tłuszczów
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Ugotuj torebkę Trendy Lunchu wedle instrukcji na opakowaniu.
Zagotuj litr wody z łyżką Vegety, dodaj pokrojonego na drobne kawałki kurczaka. Gotuj do czasu, aż mięso zrobi się miękkie. Następnie przełóż kurczaka do miseczki i dopraw czerwoną papryką.
Po wyciągnięciu kurczaka, wrzuć do wywaru przygotowaną porcję warzyw i ugotuj je na półmiękko.
Sos: Nalej do małego rondelka około szklankę wywaru, w którym gotowały się warzywa oraz kurczak, po czym dodaj serek topiony. Gotuj do czasu roztopienia się serka, co jakiś czas mieszając. Dopraw pieprzem cayenne. Zdejmij z gazu, kiedy składniki ładnie się połączą i całość przybierze konsystencję delikatnego sosu.
Przygotuj naczynie żaroodporne. Na sam spód wyłóż mieszankę kasz, a potem warzywa i kawałki kurczaka. Całość pokryj przygotowanym sosem i wstaw do piekarnika na około 30-45 min w temp. 180 stopni.