Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ostre kąski w bułce"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Mięso opłucz, dobrze osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj go z 3 łyżkami oliwy, przyprawą do kebabu i ostrą papryką. Przygotowaną mieszanką natrzyj filety.
Odłóż je na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Włóż filety. Smaż ok. 12 minut. Mięso rozdrobnij widelcem.
Ogórek i pomidory pokrój w plasterki. Bułki rozetnij. Na spodach ułóż listki sałaty, plasterki sera i pomidorów. Nałóż porcje mięsa. Przykryj plasterkami ogórka i wierzchami bułek.Źródło: Naj