Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostry rosół z awokado"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Seler i dymkę pokroić w krążki, szczypior drobno posiekać. Papryczki przekroić wzdłuż, odciąć ogonki, usunąć nasiona, pokroić w drobną kostkę. Pomidory pokroić w ósemki.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, czosnek i dymkę (bez szczypioru), dodać papryczkę i pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć, zalać bulionem, gotować 25 min.
Awokado obrać, usunąć pestki, zmiksować z sokiem z limonki, dodać do zupy z pomidorami i selerem, doprawić, zagotować, przed podaniem posypać szczypiorem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium