Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm, pewnie żaden szanujący się Meksykanin nie nazwałby placka z otrębów i owsianki tortillą, ale cóż... my zdrowo się odżywiający musimy sobie radzić z "uzdrawianiem" fast foodów ; )
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Z białek ubijamy pianę.
Do białek dodajemy otręby i płatki owsiane i mieszamy wszystko razem. W razie potrzeby dodajemy wodę, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego.
Doprawiamy ciasto ziołami i pieprzem, po czym wlewamy na wysmarowaną cienko oliwą z oliwek patelnię. Smażymy z obydwóch stron na rumiano (trzeba bardzo uważać przy przewracaniu placka na drugą stronę, bo jest strasznie delikatny).
Wykładamy na talerz i układamy na tortilli co nam się podoba :) Powinno się ją jeszcze zawinąć w rulonik, ale niestety moja była za mała do ilości farszu :)