Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowy deser z grilla"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Na patelni stop cukier, wlej sok pomarańczowy i dodaj laskę cynamonu. Duś razem na małym ogniu ok. 20 min. Wyjmij cynamon i wlej rum.
Owoce dokładnie umyj i osusz. Z jabłek usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w szesnastki. Z pomarańczy powykrawaj fileciki. Karambolę pokrój w plasterki, tak, żeby uzyskać kształt gwiazdki. l Przygotowane owoce ułóż na tacce do grillowania i posmaruj karmelowo-pomarańczowym sosem.
Piecz na środkowym ruszcie grilla ok. 5 min z każdej strony. Deser podawaj na ciepło skropiony pozostałym sosem i udekorowany miętą i orzeszkami.
Czas przygotowania: 40 minut 190 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień