Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ozorki na słodko-kwaśno"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 85
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 390
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1130
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 85
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 390
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1130
Składniki
Ozorki umyj, zalej bulionem. Gotuj około godziny. Kiedy będą już miękkie, wyjmij je z bulionu. Obierz, dokładnie oczyść, pokrój w cienkie słupki. Dymki oczyść, cebulki pokrój w kosteczkę, a szczypiorek posiekaj.
Paprykę rozetnij, usuń środki z pestkami, strączek pokrój w paseczki. Marchewki obierz, pokrój w cienkie plasterki, a następnie na duże kawałki albo w słupki. Krążki ananasa osącz, pokrój w grubą kostkę.
W woku albo na dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulki dymek oraz resztę pokrojonych warzyw. Smaż 5–7 minut. Dołóż ozorki. Smaż kolejne 5–7 minut. Dodaj ocet i ananasy. Pod koniec smażenia przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sosem sojowym, cukrem oraz pieprzem.
Gotowy gulasz posyp sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Tina