Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ozorki w sosie piernikowym"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20686
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5198
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20686
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5198
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 61
Składniki
Ozorki umyj i sparz wrzątkiem. Włóż je do wywaru, przygotowanego wcześniej na włoszczyźnie i gotuj do miękkości.
Mięso wyjmij, zawartość garnka przecedź.
Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej 2 szklanki wywaru i doprowadź do wrzenia. Dodaj goździki, miód, przyprawę korzenną, wino, migdały oraz rodzynki.
Podgrzej w sosie obrane ze skóry i pokrojone ozorki.Źródło: Kurier TV