Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paczuszki z ciasta filo"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj szpinak i smaż, aż odparuje woda. Odstaw. Ser feta połącz z jajkami. Dodaj do szpinaku razem z natką i szczypiorkiem. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Na papierze do pieczenia umieść płat ciasta i posmaruj go masłem. Pokrój na większe kwadraty i rozłóż na nich farsz. Ciasto sklej na górze. Jeśli brzegi nie chcą się skleić, posmaruj je masłem. Gotowe paczuszki posmaruj lekko masłem, żeby się zarumieniły podczas pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 °C przez ok. 30 minut.Źródło: Na żywo