Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące połączenie kaszy bulgur i warzyw.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to, zgodnie z przepisem na opakowaniu, 15 minut. Ugotowaną kaszę wyjąć z wody, wystudzić. Kolorowe papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Kapustę pak choi umyć, osuszyć, pokroić na grube kawałki, ponieważ podczas smażenia bardzo zmniejsza swoją objętość. Posiekaną kapustę podsmażać na maśle przez około 10 minut. Zimną kaszę bulgur połączyć z surowymi warzywami i przestudzoną kapustą. Sałatkę doprawić solą, pieprzem świeżo utartym w moździerzu, dodać ocet balsamiczny i sos sojowy. Całość wymieszać, podawać jako samodzielne danie lub z ulubionym smażonym mięsem.
Smacznego.