Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakunki z indyka z porzeczką"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24020
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24020
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, wykroić cztery kotlety, lekko rozbić, posmarować cienko 1 łyżką musztardy. Porzeczki umyć, oberwać z gałązek. Wymieszać ze skórką pomarańczową.
Na plastry mięsa nałożyć porzeczki ze skórką, zawinąć, pakunki owinąć plastrami szynki, spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju na silnym ogniu.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać resztę musztardy, sól, pieprz, umyte listki szałwii, podlać szklanką wody. Mięso przełożyć do sosu, dusić ok. 15 min.
Szynka wędzona jest bardzo słona, dlatego mięsa nie trzeba już solić. Do potrawy podaj warzywa z wody.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium