Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pałeczki z kurczaka z pieczarkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Pałki umyj, wykrój kości. Mięso oprósz solą, pieprzem, papryką i wstaw do lodówki na 2 godziny. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i opłucz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i smaż, mieszając, aż odparuje sok. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą oraz starty ser i podgrzewaj, aż się stopi. Dodaj suszony (lub świeży) koper, wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem.
W każde udko nałóż porcję farszu, zepnij wykałaczką lub obwiąż nitką. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz godzinę w temp. 170°C.
Nadziewane udka podaj z ryżem, frytkami oraz surówką. Smaczne są także na zimno. Do farszu możesz dodać także inne , np. trochę pokrojonej czerwonej lub żółtej papryki oraz posiekanej natki pietruszki.
Porcje 10, Przygot. 100 min, Cena 1,50 zł, Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks