Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad z gatunku lekkich i sycących jednocześnie. Drób duszony z warzywami, pachnący świeżym tymiankiem i czosnkiem. Tanio i smacznie. Polecam!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 73
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Pałki z kurczaka umyć, dobrze osuszyć. Następnie mięso posolić, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem i mielonym imbirem. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, położyć na mięsie. Wszystko przykryć gałązkami tymianku, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1/2 godziny, aby mięso przeszło aromatem przypraw. W tym czasie przygotować dodatki do mięsa. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, umyć pomidorki, cebulę pokroić w piórka.
Zamarynowane pałki kurczaka obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać ziemniaki i cebulę. Wszytko razem smażyć 5 minut, często mieszając, co zapobiegnie przypaleniu ziemniaków. Następnie dodać czosnek i tymianek z marynaty, wlać pół szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem przez 30 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodać połówki pomidorków koktajlowych, danie przyprawić solą i pieprzem. Smacznego.