Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, praktycznie robią się same :) Sprawdzą się zarówno na obiad, ciepłą kolację lub spotkanie w gronie rodziny czy przyjaciół.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Pałki umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do kurczaka i polać oliwą, odstawić na co najmniej godzinę aby mięso przeszło przyprawami ( najlepiej na całą noc). Zwykłe pomidory umyć i pokroić w kostkę. Małe pomidorki umyć. Wszystkie cebule obrać i pokroić. Na dnie naczynia żaroodpornego poukładać część cebuli, następnie pałki z kurczaka, pomidory i resztę cebuli, posypać lubczykiem. Wodę wlać do miski gdzie były pałki z przyprawami, opłukać i powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego z mięsem tylko tak aby nie spłukać marynaty z mięsa. Naczynie przykryć. Piec ok. 90 min w temperaturze 200-220 stopni. Po około 60 min odkryć naczynie, podlać mięso i piec aż mięso się ładnie zarumieni a skórka będzie chrupiąca. Smacznego