Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w soku grejpfrutowym z dodatkiem miodu i sosu sojowego pałki są bardzo delikatne, miękkie o ciekawym ,wyrazistym smaku. Tak pieczone mięsko jest zdrowe, pożywne i po prostu bardzo smaczne. To idealna propozycja na obiad.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24315
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 462
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 141
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24315
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 462
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 141
Składniki
Mięso myjemy i zalewamy sokiem wyciśniętym z grejpfrutów, odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie mięso wyjmujemy z soku, posypujemy solą,pieprzem i papryką. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Do soku grejpfrutowego dajemy sok z cytryny, sos sojowy, miód, imbir, curry i kurkumę, mieszamy i podgrzewamy. Jeśli sosu wydaje nam się trochę mało można dolać odrobinę wody. Piekarnik ustawiamy na ok. 200 stopni. Naczynie do zapiekania wkładamy do piekarnika i podgrzewamy. Do podgrzanego naczynia wkładamy podsmażone pałki i zalewamy marynatą, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek w plaski i paprykę w paseczki. Pieczemy pod przykryciem ok. 50-60 minut. Po tym czasie odkrywamy, polewamy mięso sosem i jeszcze podpiekamy około 10-15 min. Mięso razem z warzywami układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Możemy podać z ryżem czy pieczonymi ziemniakami. Smacznego!