Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A na dziś taka zagadka, jak zrobić „coś takiego”, co wygląda „jak coś innego”, a smakuje wyjątkowo? Galimatias słowny, nieprawdaż? Otóż na pomoc przyszła książka kulinarna „Roślinny komfort food”! Używając warzywo takie jak seler, przygotowałem takie danie, które wizualnie przypomina paluszki rybne, ale ma zupełnie inny, własny, wyjątkowy smak! Jest to doskonała, samodzielna przekąska, jak również fantastyczny dodatek do dania głównego! Zachęcam wszystkich, do spróbowania tej potrawy.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 846
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 846
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Seler obieramy, kroimy w słupki ( mniej więcej takie, jak paluszki rybne). Gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym z dodatkiem sosu sojowego i nasion kolendry. Wyciągamy z bulionu i studzimy. Mąkę, napój sojowy mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki selera owijamy w algi (uprzednio zwilżamy wodą). Tak przygotowane paluszki zanurzamy w cieście i obtaczamy w ulubionej panierce. Smażymy na rumiano.