Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paluszki z indyka w kokosowej panierce"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 245
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 245
Składniki
Pierś indyka umyć, pokroić na plastry, a później na równe paluszki o grubości ok. 2 cm. Jajka wymieszać z 2 łyżkami wody, doprawić solą i pieprzem. Paluszki panierować najpierw w jajku, a następnie we wiórkach.
Trochę rozgrzać olej, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z dipami i pokrojonym w słupki selerem naciowym.Źródło: Twoje Imperium