Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pampuchy z mięsem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Zagnieć drożdżowe ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Ugotuj mięso. Zmiel, dodaj jajko. Przypraw. Z ciasta odrywaj małe porcje. Uformuj placuszki. Nałóż trochę farszu. Zlep brzegi. Odstaw, aby wyrosły.
Zagotuj wodę w szerokim garnku. Nakryj gazą. Ułóż pampuchy, nakryj szczelnie miską. Paruj 15 minut. Podaj z sosem lub smażoną na maśle cebulką.Źródło: Takie jest życie