Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 39
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 39
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 23
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
mleko pozgrzac z cukrem, rozpuscic w nim drozdze odstawic do wyrosniecia.
make wsypac do miski, dodac 2 zoltka, olej, sol wlac zaczyn, wyrobic ciasto, odstawic na 30 min zeby wyroslo.
wyrosniete ciasto rozwalkowac, wykrawac trojkaty lub kwadraty (ja dla meza zrobilam serduszko ;)) smarowac ketchupem wymieszanym z oregano, na to klasc wedline,ser i szczypiorek. dokladnie skleic boki.
w szklance roztrzepac jedno jajko. smarowac trojkaty jajkiem aby po upieczeniu mialy ladny brazowy kolor.
piec do zrumienienia, gorace pozmarowac pedzelkiem moczonym w zimnej wodzie- beda ladnie blyszczec.
nadzienie mozna oczywiscie zmieniac wg upodoban, to tylko jedna z mozliwosci. smacznego :))