Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.
Jabłka myjemy, kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki.
Filety obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor z obu stron, następnie układamy na patelni ósemki jabłek, pomidory, dolewamy wino i dusimy potrawę na małym ogniu, pod przykryciem, ok. 5-10 minut.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Smacznego:)