Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne, sycące i przepyszne. Rybka wychodzi soczysta.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 543
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 543
Składniki
Filet z pangi rozmrażamy, skrapiamy octem jabłkowym, obsypujemy z każdej strony pieprzem, solą. Zostawiamy na pół godziny.
W tym czasie kroimy paprykę na paski, cukinię w kostkę, cebulę w talarki, parzymy pomidory, obieramy ze skórki i także kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulkę. Gdy będzie delikatnie zeszklona wrzucamy paprykę i podlewamy niewielką ilością wody. Odstawiamy na 10 minut do podduszenia. Gdy będzie miękka doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cukinię i znowu dusimy, żeby cukinia była miękka. Około 10 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i bazylię. 5 minut dusimy i sos mamy gotowy.
Uprzednio przygotowaną rybę kładziemy na posmarowaną (tylko troszkę!) oliwą folię aluminiową. Posypujemy rybkę koperkiem, układamy na wierzchu kawałki papryki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i szczelnie zawijamy. Wkładamy rybkę do nagrzanego piekarnika (180) i pieczemy około 30 minut.
Smacznego : )