Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panga ze szparagami i białym winem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1034
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1219
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12456
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1034
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1219
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12456
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem , skrop cytryną i odstaw na 30 min. do lodówki.
Szparagi oczyść i pokrój. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy cytryny i łyżeczki cukru.
Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor, odstaw w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów. Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Dodaj śmietanę i gotuj aż zgęstnieje. Wsyp zioła, doprowadź do wrzenia.
Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.