Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panierowane kieszonki drobiowe nadziewane zielonym groszkiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 213
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 213
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Składniki
Porcja zawiera ok. 410 kcal, kosztuje ok. 3 zł. : ok. 40 min
Groszek wrzucam na posolony wrzątek, gotuję 10 min, odcedzam. Piersi oczyszczam, płuczę, suszę na papierowym ręczniku. Obie nacinam tak, by powstały w nich kieszonki (uważam przy tym, by nie przeciąć mięsa do końca).
Ser żółty trę na tarce o dużych oczkach. Serem i zielonym groszkiem napełniam kieszonki. Miejsce rozcięcia spinam wykałaczkami.
Mięso oprószam solą i pieprzem. Panieruję w rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę na nim kieszonki na rumiano z obu stron. Usuwam wykałaczki, mięso kroję w plastry.Źródło: Tina