Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przekonuje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników szpinaku...
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Masło rozpuszczamy w dużym rondlu, wrzucamy umyte, obrane z ogonków i osuszone liście szpinaku. Wyciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dusimy 2-3 min. Dodajemy pokruszony biały ser i pokruszoną fetę, mieszamy. Doprawiamy gałką muszkatołową. Wlewamy śmietanę i dusimy ok 3-4 min. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu i solą do smaku. Do powstałego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron. Podajemy z parmezanem.