Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pappardelle z grillowanym bakłażanem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16717
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 130
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16717
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 130
Składniki
Bakłażana pokrój w plastry, posmaruj odrobiną oliwy i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut w temp. 220° C. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Odcedź. W czasie kiedy gotuje się makaron, otwórz puszki pomidorów, wrzuć je do blendera i zmiksuj.
Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek, wrzuć drobno pokrojony czosnek i po chwili oczyszczoną papryczkę chili. Dodaj pomidory i całość gotuj kilka minut na małym ogniu. Następnie wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki grillowane plastry bakłażana.
Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pod koniec gotowania dodaj pęczek posiekanej bazylii i rozdrobnioną mozzarellę. Sos wymieszaj z makaronem i podawaj posypany odrobiną parmezanu.Źródło: Na żywo