Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak zapiekanego makaronu w sosie beszamelowym ,połączony ze smażonym dorszem.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 21
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 114
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 21
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 114
Składniki
Makaron wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Pora i marchew płuczemy. Pora kroimy w piórka ,posypujemy makaron. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przygotowujemy sos. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Następnie wolno wlewamy mleko ,doprowadzamy do wrzenia ubijając trzepaczką. Gotujemy na niewielkim ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem ,gałką muszkatołową i cukrem. Przygotowanym sosem zalewamy makaron i zapiekamy 35 min w temperaturze 200°C. Dorsza kroimy na większe kawałki ,oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i smażymy na oleju ,na złoty kolor. Podajemy razem.