Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczka jest pyszna i sycąca :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 511
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 511
Składniki
Myjemy i delikatnie łyżeczką wyjmujemy gniazda z wnętrza papryki tak aby jej nie uszkodzić. W miedzy czasie na patelni podsmażamy mięso mielone na złocisty kolor. Gotujemy 2 woreczki ryżu. Do usmażonego mięska dodajemy ryż, dokładnie mieszamy, doprawiamy mielona ostra papryką, dużą ilością pieprzu ziołowego, 3 ząbki czosnku siekamy drobno, wedle uznania. Starannie mieszamy i jeszcze troszkę można przysmażyć na malutkim ogniu. Uprzednio przygotowane papryki napełniamy farszem. Nafaszerowane wkłady do garnka z zimna wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości 45min.