Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla kazdego i nie musisz obawiać sie o kalorie.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 208
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 156
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 208
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 156
Składniki
Papryke umyć, od góry naciąć otwór a zarazem usunąć gniazdo z pestkami, włorzyc do gotujacej osolonej wody na okolo 10 minut, potem wyjac i ostudzic. Ryż osobno ugotować i przesypac do wiekszego rądla. Piersi z kurczaka zmielić w młynku do mięsa. Cebule zeszklic z 5 dkg masla dodac zmielone piersi z kurczaka i 1/2 lyżeczki przyprawy, szczypte pieprzu. Tak podsmarzone mieso dodac do ryżu i wymieszać wraz z wczesniej startym serem. Nakladać łyzeczka farsz do papryk. Pozostałe 5 dkg masła rozłozyc w naczyniu żaroodpornym, ułozyc nafaszerowane papryczki. Zalać wymieszana śmietana z keczupem i zgniecionym czosnkiem. Zapiekać w piekarniku 200 stopni przez okolo 30 minut. Smacznego