Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Z papryki odciąć górną część, wydrążyć środek. Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę, aby zmiękła. Na patelni usmażyć cebulę, po chwili dodać czosnek, paprykę, fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, podgotowaną marchewkę i ugotowaną kaszę. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.
Gotowym farszem napełnić papryki, na farsz położyć po jednym plasterku mozzarelli i na koniec po plasterku pomidora. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać ok pół szklanki wody i piec pod przykryciem ok 45 min. w temperaturze 200st. 15 min przed końcem można papryki odkryć, aby się zarumieniły