Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie i smakowite danie wegetariańskie.
Patelnia z przykrywką, garnek do gotowania kaszy, garnek na papryki, szklanka, nóż, deska
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Pokrój cebulę w kostkę i upróż ją pod przykryciem na patelni. Pod koniec dodaj czosnek suszony i cząber. W tym samym czasie dodaj do 3 szklanek wrzącej wody 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej i gotuj w garnuszku pod przykryciem 15 minut.
W misce wymieszaj składniki nadzienia: ugotowaną kaszę, upróżoną cebulę, pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w kostkę fetę, 3 łyżki majonezu, pieprz.
Odetnij górne części papryk, zetnij gniazda nasienne i oczyść środki z nasion.
Przygotuj garnek, w którym zmieszczą się papryki na stojąco. Nadziewaj papryki gotowym nadzieniem.
Przykryj papryki ich czapeczkami, postaw garnek na kuchence, nalej litr wrzącej wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i łyżkę suszonych warzyw (przyprawy do zupy).
Duś papryki do miękkości na pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec dodaj 3 łyżki jogurtu.
Wykładaj papryki na miseczki, dodaj sosu, w którym się gotowały i gotowe! Smacznego!