Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, niekoniecznie zwykły codzienny obiad. Sezon na paprykę często rozpoczynam przygotowują właśnie to danie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 139
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 139
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Pietruszkę posiekaj. Wymieszaj ryż, mięso, cebulę i posiekaną natkę. Wbij surowe jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Paprykę umyj o poprzekrawaj wzdłuż na pół. Posól i popieprz od środka. Wypełnij farszem. Włóż do naczynia wysmarowanego oliwą. Piecz przez 45 minut w temp. 180 stopni C. Posyp mozzarellą. zapiekaj jeszcze przez 5-10 minut do czasu aż ser się ładnie zrumieni.