Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje jako przystawka lub obiad ;)
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2912
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2912
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
Papryki sparzamy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Fileta myje,y, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Podsmażamy. Oprószamy bazylią, pieprzem i solą.
Mozzarellę odsączamy i kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy i usuwamy skórki. Miąższ kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce. Mięso mieszamy z mozzarellą, pomidorami i 1/3 sera tartego. Ewentualnie doprawiamy. Faszerujemy papryki, posypujemy resztą sera. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.