Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami. Farsz doprawiony czosnkiem i cebulą podlany bulionem z koncentratem pomidorowym - dzięki czemu jest bardzo soczysty:)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 280
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 280
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy staną się szkliste dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki. Podsmażamy na małym ogniu do czasu aż pieczarki zmiękną i woda odparuje.Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki z czosnkiem i cebulą przekładamy na talerz a na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci kolor surowego mięsa. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie do usmażonego mięsa dodajemy pieczarki i wlewamy ciepły bulion /z kostki, najlepiej warzywny/ wymieszany z koncentratem. Wszystko razem dusimy na małym ogniu aż połowa płynu odparuje i na koniec dodajemy ugotowany ryż i ostatecznie doprawiamy.Mieszamy i odstawiamy. Papryki myjemy, osuszamy i odcinamy z nich "kapelusiki" - wierzch z ogonkiem. Środek papryk dokładnie oczyszczamy z białej błony i nasion i nakładamy farsz - mięso mielone wraz z sosem. Papryki ustawiamy w naczyniu żaroodpornym i nakrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 40-45 min. Podajemy na gorąco:)