Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana mięsem z indyka"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 290
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1065
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1515
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 290
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1065
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1515
Składniki
Kaszę ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone z dodatkiem sosu sojowego.
Dodaj oliwki pokrojone w cienkie plastry oraz posiekany czosnek. Gdy mięso się przyrumieni, dołóż przecier pomidorowy, tymianek oraz kaszę.
Dolej 2 łyżki wody i gotuj całość około 5 minut do zredukowania się płynów.
Papryki umyj, odetnij gór ną część i oczyść. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej pergaminem i nadziej farszem.
Piecz potrawę ok. 30 minut.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax