Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paryka z niecodziennym slodko-pikantnym orientalnym nadzieniem i bananami smazonymi w miodzie i imbirze. Odwazna kompozycja, która doskonale smakuje i jest ciekawym wariantem klasycznej faszerowanej papryki.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Podobnie jak w wypadku wielu orientalnych potraw, przygotowanie skladników wymaga wiecej czasu niz samo przyrzadzenie potrawy. Pokroic kielbase, cebule, seler naciowy wraz z liscmi i ananasa na kawalki, posiekac czosnek i papryczki chili. Odkroic wierzch papryki i usunac nasiona. Ugotowac ryz.
Na patelni rozgrzac oliwe i najpierw podsmazyc cebule, czosnek i kawalki kiełbasy. Dodac seler, dymkę i chili, nastepnie kurkume, wszystko dokladnie wymieszac i smazyc kilka minut. Dodac troche bulionu, ananasa, i ugotowany ryz. Doprawic sola, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobina tartej skórki cytrynowej.
Nadziac papryki przygotowana masa, wstawic do naczynia zaroodpornego, wlać sok pomidorowy i doprawic go odrobina cukru i soli a papryki skropic łyzka oliwy z oliwek. Piec papryke w temp. 200° C ok. 20 minut.
W miedzyczasie przygotowac banany. Zetrzec imbir na tarce z drobnymi oczkami, obrac banany, jesli sa zbyt duze, pokroic na kawalki. Rozgrzac maslo na patelni i smazyc w nim banany, az nabiora zlotego koloru. Doprawić startym imbirem i miodem. Podawac z sosem w glebokich talerzach, udekorowane smazonym bananem lub "solo".